Dette gjelder min mor, 60 år. Synes hun har et usedvanlig høyt konsum av br. vin. Hun er aldri synlig beruset, men ser at SE enheter overstiger 20 med god margin. Jeg har prøvd å ta dette opp med henne ved forskjellige anledninger, men da blir hun sint og fornærmet. Ser også at kiloene raser av henne og at hun nå ser svært sliten ut. Er redd dette skal ta knekken på henne. Håper på råd evt.tips om hvordan jeg best kan ta tak i dette. Hilsen en fortvilet ung mann .  Hordaland .

Lett å forstå at du er fortvilet. Dersom din mor ikke er lydhør for å snakke om alkoholforbruket, kan du endre fokus og formidle din bekymring om hennes vekttap og at hun ser sliten ut.Spørre henne om hvordan du kan hjelpe henne. For din egen del kan du kontakte Veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukere på telefon 22993490, eller Al-anon på 51660000, som også er en pårørendeorganisasjon. Du er også velkommen til å ringe oss på 08588.

Legg igjen en kommentar