Jeg tror broren min har et alkoholproblem, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Både jeg og begge foreldrene mine har pratet med ham, men han fornekter selvfølgelig alt, og blir bare sint. Han er 22 år, men bor foreløpig hjemme. Nå når foreldrene mine er bortreist drikker han øl til frokost. Noen forlag til hva jeg/vi kan gjøre for å hjelpe ham? Jeg er virkelig bekymret! 
Fra kvinne, Oslo

Det er ikke alltid så lett å få noen til å innse at de har et alkoholproblem, hvis det er det de har. Dem som merker, og kjenner det på kroppen først, er ofte de som står personene nærmest. Det at du/dere utrykker deres bekymring til han er bra. Det å være konkret på hvorfor dere er bekymret er også bra. Snakk gjerne ut fra dere selv om hva dere ser av hans adferd, drikkemønster osv.

Kanskje du/dere kan kartlegge hans væremåte, er han mye aggresiv eller passiv? Hvordan påvirker det dere hjemme at han drikker? Er det ok og bo i samme hus som han? Er han mye hjemme å drikker, eller mye ute? Går det utover jobb/skole? Kan foreldrene dine sette noen krav til han med tanke på at han bor der? Vet du/dere hvor ofte og hvor mye han drikker?

Det finnes en test på ung.no sine sider som heter, "hvor mye er for mye". Kanskje din bror er villig til å ta den for å finne ut hvor mye han drikker, og om dette er opp mot det "normale". I og med at broren din er 22 år og alkohol er legalt å kjøpe, er det ikke så mye mer du kan gjøre enn å prate med han. Han må selv ta de eventuelle følgene visst hans alkoholforbruk er stort og han har et alkoholproblem.

Hvis han har et problem og ønsker hjelp en gang, finnes det ulik type hjelp å få. Har du behov for å prate med noen om dette er du velkommen til å ringe oss på 08588.

Legg igjen en kommentar