Har min mann (42) et alkoholproblem?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Lurer på om min mann på 42 år har et alkoholproblem. Etter mange uhelldige episoder har jeg begynt å få store problemer med alkoholinntaket hans. Han mener han selv kan bestemme når han vil drikke, hans argumenter begnte med at det hørte til et godt måltid, men har nå blitt til både før, etter og uten noe mat i det hele tatt. ALt fra billig til dyr vin. Jeg har tatt det opp med han flere ganger. Han skifter på en måte personlighet når han drikker. Han blir mer villig til å prate om følelser noe han ikke mestrer så godt i edru tilstand. Prøver å forklare at jeg ønsker å tibringe tid sammen med den edru personligheten og at dette er et stort problem mellom oss. Får jeg bare til svar at jeg er kun ute etter å ta fra han det han liker aller best her i livet. Ingen forståelse over hodet, han sier han ikke ser hva problemet er. Dette begynner nå å slite på min personlige psyke. Hjelp meg jeg klarer ikke dette alene lengre. Jeg vil jo bare ha den samme oppersomheten fra han som edr! u. Går vi i feslig lag isammen klarer han aldri å beherske seg, andre har begynt å legge merke til måten han drikker vin på, som saft er normalt de tilbakemeldingene jeg får fra venner. Hva kan jeg gjøre??? Jeg føler at ekteskapet vårt består av 3 personer.  Kvinne , 38 . Rogaland .

Ikke lett å gi råd om hva du kan gjøre, og ikke lett å hjelpe en som ikke innser at han har et problem. Trenger du noen å snakke med, kan du ringe RUStelefonen 08588, eller Veiledningssenteret for pårørende på nr.22993490.Alkohol kan kan skape avhengighet. Noen tegn på at en person er blitt avhengig av alkohol, er rastløshet og søvnproblemer i perioder man ikke drikker, man tåler mer og mer alkohol, drikker raskt, glemmer å spise, føler seg uopplagt, drikker for å dempe stress, angst og depresjon og deltar bare i fritidsaktiviteter der det drikkes alkohol. Mange lager seg stadig flere anledninger for å kunne bruke alkohol, også på hverdager. Du kan lese mer om dette her, og her kan du lese om avhengighet og hvordan gå frem for å få hjelp. Det høres ut som du har formidlet dine opplevelser ifb.hans drikkevaner, kanskje kan du være enda tydeligere og mer konkret, f.eks. henvise til konkrete hendelser ..

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.