Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Far på 60 som drikker mye.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har en far som drikker mye. Han er nå litt over 60 år og har drukket mye og jevnt de siste 12 årene. Det meste foregår i smug når han tror at jeg og mamma ikke ser eller hører. Han kan da, hvis det har vært lenge siden han har drukket mye raskt kaste innpå et kjøkkenglass med ren sprit. Ellers sitter han i kjelleren og hoster hver gang han skal åpne en øl. Jeg har flere ganger konfrontert han med det, satt de tomme og halvfulle boksene, som han har gjemt foran han på bordet. Han bortforklarer alltid. Men bortforklaringene holder aldri mål og han lyver så mye at han tror på det selv. Jeg har flyttet hjemmefra for noen år siden og det er nå bare mamma som er hjemme med han. Men i hver ferie løper han ut flere ganger i løpet av kvelden for å drikke av flasker han har gjemt rundt omkring. Jeg har tidligere sagt rett ut til han at jeg ikke har respekt for han lengere og at jeg ikke vil ha noe med han å gjøre, for han har et vanvittig temperament som gjør at han skriker og sna! kker til meg på en kjempe uhøffelig måte. Men han glemmer disse diskusjonene. Det eneste han sitter igjen med er at det er synd på han fordi jeg har sagt at han har et alkoholproblem. Med en gang han ikke drikker gir han meg penger og skal være kjempehyggelig. Jeg vil ikke forholde meg til en slik person. Jeg syntes ikke at mammaen min skal måtte det heller. Hva burde jeg gjøre? Hjelper det å begynne med å gi pengene jeg får tilbake? jeg har ikke lyst til å snakke med han mer. Jeg har hatt så mange konfrontasjoner og jeg har ikke lyst til å ta en endelig en. Mamma og jeg snakker en del om det, hun sier at hun heller ikke orker mer. Jeg sier at jeg støtter henne, men jeg kan jo ikke tvinge mamma til i skille seg heller? Det er veldig vanskelig for meg å late som om at jeg er voksen da, og ha en slik samtale med henne. For jeg er ikke voksen nok til det. Mamma er også redd for han kommer til å gå til grunne uten henne, for han har aldri laget et måltid i sitt liv. Mamma har heller ingen som hun snakker med om dette, bortsett fra meg. Kan jeg ringe en venninne av mamma og fortelle hvordan det ligger ann og få henne til å snakke med mamma, eller er det å gå bak ryggen på henne? Jeg er veldig lei og fryktelig lei meg, jeg vet ikke hva jeg kan eller skal gjøre..  Kvinne , 24 . Oslo.

Det er lett å forstå at du er lei deg, for dette er en trist situasjon for deg /dere. Og det er klart at både du og din mor har behov for noen å snakke med om dette. På ditt spørsmål om du skulle fortelle dette til en venninde av din mamma, er det kanskje lurere om din mor selv får velge hvem hun vil fortelle dette til. Dere er velkommentil å ringe RUStelefonen på 08588, her kan dere være helt anonyme. Så kan vi kanskje hjelpe dere litt videre i prosessen. Dersom din far ikke ønsker å endre på sine alkoholvaner, er det lite dere kan gjøre. Men det er veldig viktig at dere tar vare på dere selv, og får hjelp til å takle dette. Dere kan ta kontkat med f.eks. Veiledningssenteret for pårørende på telefon 22993490 eller gå inn på veiledningssenteret  og se hva de har å tilby dere som pårørende. Det finnes også noe som hetere AL- Anon , som også er en pårørendeorganisasjon. Dersom din far ønsker hjelp etterhvert, kan han få en henvisning til rusbehandling hos fastlegen sin.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.