Abstinenser Sobril

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei
Jeg har gått på sobril i 3-4 mnd for sterk angst. jeg skal nå slutte på disse og har hatt en detox hvor jeg har hatt kramper,ekstrem angst, selvmordstanker,forferdelige smerter og "anfall" med kramper. vondt i skjeloett. nen nå er det gått over i ekstreme bølgedaler hvor jeg er på bunn og noenganger føler jeg meg litt mer normal. i tillegg har jeg så mye hallusinasjoner. farhger flyter inn i hverandre, sofaen danser og det er halliser.. sånn er dagene nå.. jeg lurer på hvor lenge dette varer og når jeg kan forvente å bli bedre.. tok siste pille for 1 uke siden. brukte 25 mg opptil 4 ganger om dagen og er lett disponert for å bli avhengige ! dette var mye verre enn tidligere antatt. trappa ned i 1-2 uker fra dosen jeg nevnte over til 1 x 10 mg om dagen de siste dagene..
Hilsen mann, 28 fra Akershus

Abstinenser fra benzodiazepiner varer normalt fra 1- 2 mnd. og har ofte form av stress, angst, uro, skjelving og kramper. Har du hatt angst eller depresjoner i forkant av pillemisbruket, vil du nok i abstinesperioden oppleve at dette blir forsterket, i noen tilfeller også værre enn det var i utgangspunktet før du begynte å ta piller. I slike tilfeller kan det også være lurt å kontakte lege. Det kan hende at legen kan hjelpe deg med å finne et medikament som ikke er avhengighetsskapende slik Sobril er.

I forhold til lysten på Sobril, og når den går over, er det veldig individuelt. I noen tilfeller kanskje aldri. Det kan også være nødvendig med behandling på institusjon, for eksempel innleggelse på avrusningsklinikk. Særlig kan innleggelse være aktuelt i tilfeller med blandingsmisbruk med alkohol, rusmidler og/eller andre medikamenter.
> les mer om Sobril i Felleskatalogen (søk på Sobril i søkefeltet)
> les mer om Benzodiazepiner generelt

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.