Finnes det eksempler på personer som har blitt straffet for besittelse og/eller bruk av psilocybinholdige sopper? Hva med dyrking av slike sopper? Hvilken strafferamme har disse overtredelsene?

Mann 25 år ,fra Sogn og Fjordane

Det finnes flere sorter fleinsopp i Norge. Spiss fleinsopp er den som er mest kjent. De ulike fleinsoppene ser ganske like ut, med små forskjeller. En forskjell er den spisse toppen på fleinsoppen. Fleinsopp er ulovlig i Norge, selv om den vokser villt, soppen er registrert i Narkotikalisten.  De narkotiske stoffene som er ført opp på den norske narkotikalisten omfattes av narkotikalovgivningen. All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer og legemidler kan medføre straff i Norge. Vi kjenner ikke til at dette er sopp som dyrkes i Norge, det vokser nok mest i sitt naturlige habitat.

Legg igjen en kommentar