Kan Nozinan fremkalle overdose av heroin ?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Gutt 33 år. Heroinmisbruker i 1 1/5 år. Inne til avgiftning 4 ganger, med "sprekk" etter hver gang. Nå etter 5 avgiftning, fikk 3 mnd opphold. Motivert, men store søvnvansker. Vil ha sobril, men lege sa nei da dette også skaper avhengighet. Fikk Phenergan, Surmontil, Zoloft. Fikk da for søvnvanskene også Nozinan. Dagen etter Nozinan ble han funnet død på klinikken. Obduksjonsrapporten sier blandingsforgiftning med heroin. Når jeg leser på Felleskatalogen virker det for meg som Nozinan ikke er en heldig blanding med de overnevnte medisinene? Og et stort spørsmålstegn er jo at det burde vært tatt høyde for en evt "sprekk"? Han var innlagt 8 dager på avgiftning med Subuxone og Sobril i tillegg. Flyttet ned på bolig uten disse to medikamentene, der han var på sin 2 uke da dette skjedde. Som søster har jeg fulgt ham tett hele året med oppfølging, leger, ansvarsgruppemøter, m.m. Ved tidligere "sprekk" har han ikke hatt Nozinan. Er bare så fortvilet. Han inntok "normal" dose heroin. Sprakk to dager før han døde (da uten Nozinan). Jeg får ikke "fred" med meg selv… Kan Nozinanen ha fremkallet overdosen? Hilsen søster som aldri vil få min kjære bror tilbake, men kanskje det kan redde andre? 
Kvinne fra Østfold.

Det er alltid trist å miste noen man er glad i. Dersom du føler at noe er galt eller uklart i forhold til medisinering/obduksjonsrapporten, kan du/dere som nærmeste familie sikkert be om en samtale med behandlede lege for evt. oppklaringer. Evt. kan dere be en annen uavhengig lege se på rapporten.Hvis ikke dette fører fram, anbefaler vi dere å ta kontakt med Pasientombudet , som er der for å ivareta pasientens behov, interesser og rettsikkerhet overfor helsetjenesten, og for å bedre kvaliteten i helsetjenesten.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.