Jeg gav opp å røyke hasj for to år siden

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg gav opp å røyke hasj for to år siden etter noen forsøk, fordi jeg ble veldig paranoid alle gangene og redd for at kroppen min ikke tålte det. Jeg kunne ikke forstå hvordan denne rusen kunne være behagelig for noen. Det jeg lurer på er om det går ann å være allergisk mot cannabis, at man kan bli forgiftet bare av å røyke en joint hvis man ikke tåler stoffene? er det isåfall mulig å dø? 
Mann 19, Akershus

Det er nok neppe snakk om allergi i dette tilfellet. Det kan hende at man kan få astmaliknende reaksjoner av å røyke, men det beste ville være å sjekke dette med legen din. Noen mennesker liker ikke rusen av cannabis. Man får ubehagelige reaksjoner både kroppslig og psykisk. Dette kalles gjerne "hasjnoia" og det er ikke unormalt å få denne raksjonen. Egentlig er det jo grit å reagere på denne måten, for det stanser i de fleste tilfeller videre bruk og hindrer faren for avhengighet. Det vil jo her være snakk om en form for forgiftning hvor reaksjonen er den du har opplevd. Man har kun registrert ytterst få tilfeller hvor det er påvist en sammenheng mellom cannabis og dødelig utgang. Som en generell regel kan man si at cannabis ikke gir overdose.
Du kan lese mer om hasj her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.