Datter på 21 år

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har en datter på 21 som mister all fornuft ved inntak av alkohol. Det synes om at det er umulig for henne å drikke med måte, og etter bare en relativt liten mengde alkohol så gjøre hun de dummeste ting. Er redd dette vil få katastrofale følger en dag. Hun ser selv ikke problemet og mener hun må kunne drikke alkohol på samme måte som andre. Hun har noen ganger tisset i sengen natten etter alkoholinntak. Det er flere i familien som synes å slite med det sammen, -stopper ikke i tide med katastrofale følger som konsekvens, -som bilkjøring med dødsulykke til følge. Finnes det medisinske forklaringer på at noen tåler alkohol dårligere enn andre og fortere mister all fornuft? Hvordan skal jeg få datteren min til å innse at hun enten må slutte helt med eller alkohol, eller søke hjelp om hvordan hvordan hun skal leve med sitt handikap ( om det er mulig uten totalt avhold). Datteren min er en ressurssterk og flott jente med fremtiden foran seg dersom hun ikke hun ødelegger alt i f!

Kvinne 48 år,fra Norland

Der er en del idikatorer som tilsier at man tåler mindre alkohol (mengde) enn vanlig. Alder (yngre tåler mindre enn eldre), tidligere inntak, kjønn (kvinner tåler mindre), vekt, psykisk og fysisk tilstand generelt. Ved siden av dette er det selvfølgelig inntakets form. Drikker hun mye og fort, drikker hun på tom mage, drikker hun alkohol med høy prosent blir hun mer full. Sist men ikke minst spiller hennes egne forventninger til rusen en viktig rolle for utfallet. En del forskning mener arvelighet i forhold til avhengighet kan forekomme. Når det gjelder ditt forhold til henne, vil det å være åpen om dine opplevelser, bekymringer og erfaringer med hennes alkoholbruk være viktig. Ta utgangspunkt i hva hennes drikking gjør med deg. Du kan foreslå aktiviteter sammen med henne som utelukker rus. Lege kan være en god plass å starte for å få hjelp. Det er ikke slik at du må slutte for å få hjelp til ditt forhold til alkohol. Der finnes i dag poliklinisk oppfølging som tar hensyn til den enkeltes livssituasjon. Ring oss om du ønsker mer veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.