Hei, jeg er litt bekymmret ang min mann på 40 år, han drikker veldig mye alkohol i helgene.. Når det er fredag og lørdag må han ha pils, det holder ikke med en six-pack for å kose seg, men gjerne 12 0,5 bokser. Jeg har prøvd å ta det opp med han, at jeg syntes han drikker for mye, men han mener han ikke har noe problem med alkohol for han kommer seg jo på jobb. Veldig ofte på søndager tar han en flaske vin før frokost. Vi har ei nydlig lita tulle på 15 mnd, og jeg lurer litt på hva jeg skal gjøre? Er han alkoholiker når han liker å drikke alene? Er utrolig gla i han, og vi har hvert sammen i mange år. Men kjenner at jeg snart har fått nok.

Kvinne 34 år, fra Akershus

Forstår at du er bekymret. Det er viktig at du snakker med ham om hva hans drikking gjør med deg og dine følelser ovenfor ham. Kanskje dere sammen kan planlegge aktiviteter i helgene som utelukker alkoholbruk, gjerne god tid i forveien. Drikker han så mye at du stiller spørsmålstegn ved verdien av å være hos ham, så har han et alkoholproblem. Han er ikke nødvendigvis avhengig, men har et problem. Han kan ikke gjøre noe med dette uten at han selv innser problemet. Det er derfor viktig at du påpeker problemet, og forteller ham hva det gjør med deg. Det er viktig at han får vite hvordan du betrakter forholdet deres i lys av hans rusbruk. I et forhold er det viktig at begge er enige hvor grensene skal settes, for at de skal opprettholdes. Legger ved et faktaark om avhengighet. Du må bare ringe om du ønsker mer veiledning.

Legg igjen en kommentar