Veninne med rusproblem

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

En veninne av meg som lenge har slitt med rusproblemer betrodde meg her om dagen at hun nå har begynt å ta sprøyter med amfetamin flere ganger om dagen. i tilleg til dette røyker hun mye hasj, og tar heroin en gang i mellom. jeg er bekymret, og vet ikke hva jeg skal gjøre.hvor alvorlig er dette egentlig? 

kvinne 25 år ,fra Hedemark

Ta utgangspunkt i samtalen hvor hun åpnet seg for deg med sitt rusproblem. Det du beskriver kan kalles et omfattende bruk/misbruk,og det er sansynelig at hun vil få problemer med å takle hverdagen uten rus om hun ikke allerede har problem med dette. At hun åpner seg og forteller kan være et tegn på at hun ønsker hjelp. Hun bør få støtte på dette, for henne er nok dette et steg i riktig retning. Du kan være en veninne som er tilstede, lytter og støtter når hun søker løsninger på problemet sitt. Vær klar på hva du mener om hennes bruk og fortell henne hva dette gjør med deg. Av og til kan det hjelpe å bli speilet også, at du forteller henne hvordan du opplever henne nå, i forhold til før f.eks. Ønsker hun hjelp, finnes det ulik type hjelp og få. Vil i første omgang foreslå legen, der kan hun få henvisning til videre hjelp. Både du og henne kan ringe oss anonymt for mer veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo

Tjenesten er stengt fredag 17. mai og hele pinsen.

 

Vi åpner igjen tirsdag 21. mai kl 11.