En veninne av meg som lenge har slitt med rusproblemer betrodde meg her om dagen at hun nå har begynt å ta sprøyter med amfetamin flere ganger om dagen. i tilleg til dette røyker hun mye hasj, og tar heroin en gang i mellom. jeg er bekymret, og vet ikke hva jeg skal gjøre.hvor alvorlig er dette egentlig? 

kvinne 25 år ,fra Hedemark

Ta utgangspunkt i samtalen hvor hun åpnet seg for deg med sitt rusproblem. Det du beskriver kan kalles et omfattende bruk/misbruk,og det er sansynelig at hun vil få problemer med å takle hverdagen uten rus om hun ikke allerede har problem med dette. At hun åpner seg og forteller kan være et tegn på at hun ønsker hjelp. Hun bør få støtte på dette, for henne er nok dette et steg i riktig retning. Du kan være en veninne som er tilstede, lytter og støtter når hun søker løsninger på problemet sitt. Vær klar på hva du mener om hennes bruk og fortell henne hva dette gjør med deg. Av og til kan det hjelpe å bli speilet også, at du forteller henne hvordan du opplever henne nå, i forhold til før f.eks. Ønsker hun hjelp, finnes det ulik type hjelp og få. Vil i første omgang foreslå legen, der kan hun få henvisning til videre hjelp. Både du og henne kan ringe oss anonymt for mer veiledning.

Legg igjen en kommentar