Jeg er en bekymret mor som mistenker at sønnen min røyker hasj innimellom. Jeg har sagt til han at jeg vil at han skal ta urinprøve innimellom på sparket,det sa han var helt greit. Finns det noen måte for han og lure meg på, at han kan manipulere prøven på noen måte. Jeg vet han har prøvd og røyke men han nekter på det også

Kvinne 41 år ,fra Buskerud

Det er jo et postivt tegn at han er villig til å ta urinprøver. Dersom disse prøvene blir analysert på et godkjent laboratorium, vil de der også sjekke ph-verdien på urinen.Dersom den er unormal høy eller lav, kan det tyde på enten sykdom, eller at prøven er manipulert.Det er også noen som bruker andres urin. Prøven blir da ugyldig eller kan tolkes som positiv, og ny prøve må tas. Det beste er alltid at det er en tredjepart ,og da helst helsepersonell, som tar prøvene. Men dialogen dere i mellom er viktiger enn prøvene. Og at du som forelder skaffer deg faktinformasjon og hasj, slik at du vet hva du snakker om….. Ring oss gjerne for mer veiledning.

Legg igjen en kommentar