Rusen har ødelagt en del av meg.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg lurte på noe. 6 mai ble det slutt mellom meg og kjæresten min , nå som er x min. jeg har tidligere drevet mye og i lange perioder med forskjellige stoffer som har ødelagt en del av meg. men så greide jeg og komme meg ut av det. og nå holdt meg rusfri i 2 mnd. jeg er veldig redd for og sprekke opp igjen nå som det er slutt mellom meg og han. jeg fikk veldig lyst til og dope meg ned den dagen, men jeg gjorde det ikke.Men er redd jeg ikke greier og holde meg lengere. jeg vil helst ikke snakke med noen i familien eller legen min om det, for sjangsjen for at jeg blir sendt bort på instutisjon da er veldig stor. Kjønn: Kvinne Alder: 17 Fylke: Akershus

Det er veldig bra at du har klart å holde deg så lenge , og at du klarte å la vær å dope deg den dagen det ble slutt med deg og x’en. Det er kanskje i vanskelige situasjoner det er lett til å ty til rus, men det løser jo ingen problemer, eller endrer noe på situasjonen. De vonde følelsene vil avta etter hvert. Du kan sette noen begrensninger for deg selv når det gjelder rus, for eksempel å bestemme deg for at du IKKE skal ruse deg når du har det vondt og vanskelig. Det hjelper ofte å snakke med noen, så vi vil anbefale deg å snakke med for eksempel fastlegen din. Han/hun har taushetsplikt, og plikt til å hjelpe deg videre i systemet dersom det er det riktige for deg. Det kan være at samtaler på en ruspoliklinikk kan hjelpe deg til å bli bedre rustet til å stå imot rusmidler. Men du kan også snakke med helsesøster, Utekontakten, helsestasjon for ungdom dersom det finnes der du bor. Alle disse har taushetsplikt, men det beste er å også involvere familigen din for å få best mulig resultat av evt. behandling. Vanskelig å skjule når det skjer ting i livet, så lenge man bor hjemme. Du er også velkommen til å ringe til oss. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.