Nedtrapping av Dolcontin..

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er en mann på 38 år, som i en periode på ca. 2 år har vært avhengig av opiater. Hadde aldri vært borti det før, men etter å ha fått konstatert kronisk pankeratitt(butspyttskjertellbetennelse) begynnte det med svake smertestillende. Når det er sagt, kan jeg si at pankeratitt-smerter er noe av det værste jeg har vært ute for, og var i lengre tid rett og slett suicidal pga smerter. Det sterkeste jeg fikk fra legen i Bergen var paralgin-major "I dann og vann". Var totalt desperat. Så kom det meg for øret at heroin var sterkt smertestillende. Kjøpte det for første gang illegalt i en alder av 36 år. Føltes ikke noe særlig, men var desperat nok til å prøve. Husker da jeg sniffet en liten stripe første gang. Trodde jeg var kommet til himmelen og død. ikke bare forsvannt smertene som dugg for solen, men den euforiske følelsen jeg fikk på kjøpet gjorde jo at – om dette var galt…brydde det ikke meg..og det fra dag 1. Sniffet vel ca. 2-3 mnd. så var det nåla muskulert. Det bl! e dyrt, billigere i Oslo enn Bergen, flyttet bare pga av dette, ting gikk på en måte bra, men etter en tid gikk euforien over i abstinenser og resten vet vi jo hvordan gikk. Nåla intavenøs, går på andre året, og det går nedover….men nå kommer vi til det jeg lurer på. Har fått tilbud om LAR-behandling, og tingene går veldig fort. Tidsperspektivet vet jeg ikke noe om men LAR – konsulenten har lovet meg en fin sommer. Som medisinering i ventetiden får jeg dolcontin, valium og mogadon. Det viktigste er å bli kvitt heroinen i veteperioden. Etter en lenger opptrapping fra 10 mg til 60 mg 2 x dg har jeg idag ikke brukt nåla el. heroin i det hele tatt (110509) dette er for meg nesten for godt til å være sant. Så jeg feirer ikke ennå, men… Har ikke hatt noe ubehag. Spørsmål 1. Er dette bra, eller er det bare å bytte det ene med det andre? 2. finnes det et forhold med mengde (mg) mellom dolcontin og heroin. Tror jeg skal klare å trappe ned mer på dolcontin. 3. I og med at dolc. er dopot blir abstinensene da verre og mer langvarig pga. dette? Har brukt dolc. nå i 6 uker (fra 10 til 60 mg). Kanskje ikke helt vanlig og enkle spørsmål. men har dere noen svar ville det være fint. Har et til som gjelder tips om vitaminer og mineraler man evt mangler etter opiatmissbruk. Mann vet jo at alkohol tapper kroppen for B- vitaminer. Finnes det lignende for opiater? uannsett hva det skulle være. Har hørt at heroin lagres i fettvevet, og at det å ta badstu kan være til hjelp. Er dette sant? Har så mange spørsmål, men dette får holde for nå. Hilsen Ex-Bergenser som ser lysere på tilværelsen. Mann på 38 fra Oslo.

Gratulerer ,du har kommet langt ! Vi foreslår at du stiller disse gode spørsmålene direkte til de du får oppfølging av. De har ofte god innsikt i den individuelle behandlingen du får.

1. Det at du får annen form for opiater nå ,er nøye vurdert ,og skal gjøre det enklere å trappe helt ned. Det er i utgangspunktet ment som en kontrollert overgang til rusfrihet. Noen vil måtte fortsette i lang tid ,men som sagt da nøye regulert.

2. Ja det finnes nok det i utgangspunktet. Dette regnestykket baserer seg nok på styrke og også på din fysikk. Heroin som brukes er sjeldent konstant i styrke og det derfor vanskelig å dosere forhold til denne.

3. Noen opiater er mer fettløslig enn andre. Det med badstue får du nok ikke stor effekt  av. Når det gjelder vitaminer og kost ,så er det slik med opiater at de i liten grad påvirker direkte opptak av ulike næringsstoffer. Det er livsstilen til noen av brukerne som er hovedårsak til at mange blir dårlig ernært. Stå på , og ta med deg disse gode spørsmålene til LAR.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.