Jeg er en jente på 21 som har en storebror i 30 årene. Han er ungkar og bor alene. Han har lenge slitt med psykisk sykdom. Nå har han begynt med stoff, han lyver til alle rundt seg. Han tror han kan lure oss i familien. Jeg vet ikke hvilket stoff han bruker. Jeg vil så gjerne hjelpe han, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Han går til psykiater, men det er ikke alltid han klarer å stille opp der. Hva skal jeg gjøre?  Kvinne , 21. Hordaland

Du kan jo forsøke å fortelle ham om dine følelser og tanker om hans rusbruk.Vær åpen om det du opplever som løgner fra hans side, men begrunn gjerne hvorfor du opplever det som løgn. Spør ham om det er noe du kan gjøre, og foreslå gjerne ting dere kan gjøre sammen som ikke inbefatter rusbruk. Ellers er det det han selv som må gjøre noe med endring av livsstilen sin, ingen kan tvinge ham til det.

Legg igjen en kommentar