Min storebror ruser seg,-hva kan jeg gjøre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er en jente på 21 som har en storebror i 30 årene. Han er ungkar og bor alene. Han har lenge slitt med psykisk sykdom. Nå har han begynt med stoff, han lyver til alle rundt seg. Han tror han kan lure oss i familien. Jeg vet ikke hvilket stoff han bruker. Jeg vil så gjerne hjelpe han, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Han går til psykiater, men det er ikke alltid han klarer å stille opp der. Hva skal jeg gjøre?  Kvinne , 21. Hordaland

Du kan jo forsøke å fortelle ham om dine følelser og tanker om hans rusbruk.Vær åpen om det du opplever som løgner fra hans side, men begrunn gjerne hvorfor du opplever det som løgn. Spør ham om det er noe du kan gjøre, og foreslå gjerne ting dere kan gjøre sammen som ikke inbefatter rusbruk. Ellers er det det han selv som må gjøre noe med endring av livsstilen sin, ingen kan tvinge ham til det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.