Kompis på 20 år som røyker hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hei. eg er en jente på 19 år og har en kompis på 20 år som røyker hasj. og han har Schizofren. kan de bli værre når han røyker hasj. Han sniffet før. sån hvitt pulver. har ikke peiling på ka de heter. Men etter han kom tilbake fra den ferien han hadde sniffet ble Schizofrenen sterkere. kan de også være årsaken at de påvirker hjernen? Og eg er så bekymret for han:( Har lyst han skal slutte. han har jo sakt at eg ikke må si noe til noen. men de er så vansklig. er veldig god venn me moren hans. sitter på me hun hver dag til jobb. og har så lyst og si de til henne. for han trenger VIRKLIG hjelp.! vet ikke ka eg skal gjøre..

Det er nok liten tvil om at bruk av hasj kan forverre en schizofren tilstand. Du kan lese mer om hasj her. Når det gjelder det hvite pulveret du snakker om, så er nok det trolig amfetamin eller kokain. Hvis det er et av disse stoffene han har brukt, vil det også kunne påvirke hans schizofreni. Som du kan lese på lenkene over, har disse stoffene en ganske stor påvirkning på hjernen. Ikke minst kan denne påvirkningen være større, og mer negativ, hos en som allerede lider av en psykisk sykdom.

Skjønner godt at du er bekymret for din kompis. Det tyder jo på at du bryr deg om ham og vil hans beste. Vi mener at du ikke bør være redd for å snakke med hans mor. Du kan si til henne at dette er vanskelig for deg fordi du egentlig ikke skal si noe om det, men at du ikke føler det er riktig å la være. Du kan også si fra til din kompis på forhånd at du ikke kan la være å snakke med hans mor eller noen andre om dette, og samtidig fortelle hvorfor du ønsker å snakke med noen.

Hvis du har behov for å snakke mer med noen om hvordan du skal løse dette, foreslår vi at du ringer oss på 08588 (11-19 hver dag), eller at du kontakter Veiledningssenteret for pårørende for å få råd der.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.