Får selvmordstanker og er helt nede.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, Jeg er en kvinne som lever et tilsynelatende normalt liv. Jeg har familie, barn, trygg og god jobb. Jeg blir oppfattet som intelligent og vellykket på alle måter. Jeg har alltid hatt ett problem med at jeg drakk for mye på fest, dumma meg ut etc i ungdomsårene. Det stabilisete seg noen år. Har familie der far og en bror er tunge brukere av alkohol. Jeg var vel 13-14 år første gang jeg drakk meg full. Jeg mistet lillebroren min for få år siden, han var ung. Samtidig hadde jeg en jobbsituasjon der alkohol var vanlig, det var en krevende jobb. Jeg sørget over broren min, og kunne ikke sove uten å ha drukket en flaske vin. Dette fortsatte, og imens ble jeg mer og mer nedkjørt, sliten, mentalt helt kjørt. Jeg føler jeg fortsatt har et usunt alkoholforbruk. Hele omgangskretsen min mennesker som syntes at det å ta noen glass vin er koselig, og jeg finner det vanskelig å slutte. Alkoholen utløser kraftig angst hvis jeg drikker over flere dager. Drikker meg aldri sanseløs, men det er det jevne konsumet som tar på og utløser det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å få slutt på dette. Jeg er så fortvila, sliten… redd for at ungene skal se på meg å bli likedan. Tar meg ofte til og med et par øl på morgenen hvis jeg har drukket dagen før, og sånn fortsetter det. Vet at når alkoholen går ut kommer angsten som truer med å kvele meg. Det er helt forferdelig, og jeg unner ingen den f! ølelsen. Får selvmordstanker og er helt nede. Hva kan jeg gjøre? Hjelp!  Kvinne på 32  fra Vestfold .

Mange som sliter med alkohol eller andre rusmidler, klarer som du, å holde en bra fasade i mange år. Det høres ut som du har god selvinnsikt og vet hva alkoholen gjør med deg, og at du har et alkoholproblem. Når du får selvmordstanker og er helt nede, som du skriver, vil vi nok anbefale deg å kontakte fastlege så fort som mulig. Så kan dere sammen finne ut hva som er den beste hjelpen for deg. Det er bedre at du selv griper fatt i problemet nå, enn å vente til ”fasaden sprekker” og du får krav fra andre om å gjøre noe med dette. Og forsøk å ha barna dine i fokus, det kan være en motiverende faktor for mange til å endre livsstil. Du er så ung, at dine barn er vel såpass små at du har ansvaret for dem enda i flere år. Du kan forsøke å lage deg ”hvite dager”, legge inn aktiviteter som det er vanskelig å kombinere med alkol. Bryte vaner og uvaner i forhold til alkoholbruk. Hvis du trenger noen å snakke med,men du føler at det er et vanskelig tema å snakke om, kan du jo begynne med å ringe oss på 08588. Her er du anonym, og vi kan gi deg støtte og veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.