Far som er alkoholiker og pillemisbruker

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har en far som er alkoholiker og pillemisbruker. Vi har valgt å holde avstand til han en god stund, for å skåne barna  de er ikke tjent med å være vitner til hans livsførsel. Nå ønsker han kontakt med den eldste sønnen vår, og han sier han ikke har noe å leve for dersom han ikke får ha kontakt med gutten.(Sønnen vår er ni år) Sønnen vår har utallige ganger tidligere blitt skuffet av bestefar, som ikke har møtt til avtaler pga at han har vært ruset på alkohol eller piller. En gang var det tilfeldigheter som gjorde at vi oppdaget at han var på vei til å hente sønn vår på SFO  ruset!!! Et slikt grovt overtramp hadde aldri skjedd tidligere, og dette var vendepunktet som gjorde at vi stengte ham totalt ute. Nå kommer han og ber om å få se gutten igjen, og sier han vil følge alle regler og retningslinjer vi setter – men vi tviler sterkt på dette . Noen i slekten ønsker at vi tillatter samvær, men med oss foreldre til stede og alltid i vår bolig. Vi føler at dette er for enkelt, han har løyet tidligere og vært bestemt på å endre kurs, men nei . Er det urimelig at vi stiller krav til behandling (for eksempel antabus) evnt et opplegg for å bli rusfri, dersom han ønsker å se gutten igjen? Er det andre ting vi burde tenke på? Vi ønsker ikke å bruke sønn vår som virkemiddel i dette kaoset. Som foreldre er vi fast bestemt på at vår sønn går foran bestefars  behov. Hva gjør vi, og hva er egentlig best for sønn vår?

Kvinne 36 år ,fra Østfold.

Dere gjør mye bra i forhold til problemstillingen. Det er klart at guttens beste skal komme foran bestefars. Tanken om å kreve tiltak før han eventuellt får treffe barnebarnet sitt sammen med andre voksene er veldig bra. Synes dere tenker og handler veldig bra i denne situasjonen dere er i. Anbefaler dere å ringe oss for eventuellt videre støtte og veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.