Hei, jeg tror jeg har et litt usunt forhold til alkohol og lurer på om det er mulig å få hjelp til at det ikke blir et stor problem som kan ødelegge livet mitt. Hva kan jeg gjøre?  Kvinne , 30 fra Oslo .

Professor Fanny Duckert sier at vi har et alkoholproblem når vi drikker på feil sted, som kan være i bilen, til feil tid, for eksempel om morgenen, eller at du drikker feil mengde, slik at du blir for full i forhold til samfunnet og normene rundt deg. Hun mener de fleste som har et problem med alkohol egentlig er klar over dette. I hvert fall har de en følelse av at noe er galt. Du kan teste ditt alkoholforbruk her. Det går an å endre livsstil og alkoholvaner, men da er det viktig å være bevisst på NÅR man drikker og hvor mye. Du kan forsøke å bestemme deg for dager og/eller situasjoner hvor du ikke skal bruke alkohol. Er det slik at du trenger hjelp med dette, kan du kontakte din fastlege og evt. få en henvisning til en Ruspoliklinikk.

Legg igjen en kommentar