Urinprøver i forbindelse med Adhd-utredning.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Har i forbindelse med adhd-utredning blitt bedt om å ta en rus-test hos min fastlege. Kan noen fortelle meg hvordan denne testen foregår når det gjelder utredning av adhd? Er det blodprøve, urintest eller en kombinasjon av disse? Takker for svar!!!   Mann , 34 , Østfold .

For å finne ut om evt.rusmiddelbruk, er det vanligst å bruke urinprøver. Det er fordi de ulike narkotiske stoffene kan påvises lengst i urin. Vanligvis foregår det slik at du avgir en urinprøve på legekontoret, og de sender det sannsynligvis  til et laboratorium for analyse. Det kan hende at dersom det er snakk om at du skal medisineres for evt.adhd, vil legen være sikker på at du ikke driver med noe for for "selvmedisinering", dvs.bruk av rusmidler.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.