Problemer med å begrense alkoholinntaket

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei

Jeg drikker ikke spesielt ofte og har ikke noe behov for å gjøre det heller, problemet er å begrense inntakene de gangene jeg drikker. Det fører til at jeg blir så beruset at jeg gjør mye dumt og nesten aldri husker hva jeg har gjort. Jeg er bevisst på at det er et problem og har prøvd meg på forskjellige strategier for å begrense meg, men til liten nytte. Jeg er stort sett veldig viljesterk, men på dette punktet er viljen helt fraværende. Forstår virkelig ikke hvorfor det er så vanskelig for meg å stoppe etter noen øl. Jeg ønsker å kunne fortsette å bruke alkohol, mest pga sosiale hensyn, men begynner å lure på om jeg rett og slett må kutte ut all alkohol. Har dere noen gode tips til hvordan jeg kan begrense meg, eller er det bare å gi opp alkoholen? 
Mann 23, Rogaland

Som du sier har du prøvd ut noen strategier selv. Du nevner ikke hvilke. Men det å snakke med de du skal ut med i forkant, å gjøre avtaler med dem om du ikke kan drikke mer enn x antall øl/drinker kan være lurt. Ikke kjøp inn mer enn det du kan drikke. Gi visa kortet/pengene dine til en kamerat som du vet ikke kommer til å gi det til deg etter at du har drukket det du har bestemt deg for i forkant. Altså det å være klar over hvor mye alkohol man tåler før det tilter, er viktig å vite. Det er også viktig å spise i forkant så du ikke drikker på tom mage, drikk vann samtidig som du drikker alkohol. Prøv å drikk sakte når du drikker. Jo mer åpen du er med problemet til vennene dine, jo lettere kan du kanskje gjøre det for deg selv. Enkelte klarer å begrense inntak med ulike strategier, andre ikke og velger derfor å kutte ut alkoholen. Du får fortsette å prøve deg fram og ev. tenke alternativer. Kanskje det å ta en alkoholfri drikk mellom ølene/vinen/drinkene kan være en ide…

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.