Min far er alkoholiker og har drukket tett i de siste par årene. Nå sitter jeg som eldst i en søskenflokk på fire,fortvilet og usikker på hva jeg skal gjøre. Mamma synes det er vanskelig å ta det opp med han og finner på unnskyldinger for å utsette det. Hva skal jeg gjøre? Hvem kan jeg ta kontakt med som kan hjelpe meg slik at pappa får den hjelpen han trenger ?

Dere og din mor kan snakke med ham sammen om hvordan dere opplever drikkingen hans, selvfølgelig når han er edru. Fortell ham hva det gjør med dere. Dersom han innser at han trenger hjelp, kan han ta en samtale med fastlegen sin og få en henvisning til behandling, enten poliklinisk på en ruspoliklinikk eller innleggelse på en rusinstitusjon. Legen har oversikt over slike behandlinggsplasser. Dere kan også gå inn på www.frittsykehusvalg.no og se på de forskjellige behandlingsplassene og ventelister der. (Dere kan også ringe dem på 800 41 004 hverdager mellom 8 og 15.) For deres egen del kan dere kontakte Veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukere på telefon 22993490 eller  www.veiledningssenteret.no.   De har spesiell fokus og kunnskap om det å være pårørende/familie til en rusmisbruker.

Legg igjen en kommentar