Jeg lurer på om kjæresten min har et alkoholproblem

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg lurer på om kjæresten min har et alkoholproblem… For 9 år siden var han på vei til å bli alkoholiker, men tok seg sammen selv og kom seg ut av det. Nå er problemet det at han blir sint og frustrert om han ikke får alkohol når han har skikkelig lyst på. Når han drikker, som ikke er så ofte lenger fordi vi har fått barn, klarer han ikke å begrense alkoholinntaket. Havner i slosskamp noen ganger, og skjemmer ut meg på firmafester. Lyver og skjuler ting for meg i fylla. Overbeviser meg om at han skal klare å oppføre seg å begrense seg, men det går som regel aldri. Han bryter avtaler før festen eller etter han har drukket litt. Han har lært seg til han han tåler kun øl, men det er ikke alltid det går bra heller. Hvis han bare skal drikke øl og går tom og da har drukket en øl for mye så han blir en annen person, noe som for øvrig skjer nesten hver gang, da går han over til brennevin. Må drikke hele tia under festen og skal alltid på nachspiell og drikke mer. Han har inn! rømmet et par ganger at han har et problem og trenger hjelp, men etter noen dager så endrer han mening. Det er bare jeg som overreagerer… Han har faktisk sagt at han må få hjelp snart eller så blir han ødelang selv, ikke nok med at familien har gått i oppløsning. Han har også sagt at han er villig til å gi opp drikkinga for at vi skal få det bra igjen, men dagen etter holdte han på å eksplodere om han ikke fikk drikke, han drakk ikke. Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne hjelpe han, jeg har prøvd i 2 år nå. Han innser det ikke selv. Jeg vet ikke hvor alvorlig problemet er, om han bare må få hjelp til å begrense seg eller slutte å drikke. Hva skal jeg gjøre? Hvor skal jeg henvende meg? Hilsen frustrert kjæreste. 
Mann, 27 fra Nord-Trøndelag

Slik du beskriver din kjæreste, så virker det som han er klar over problemet drikkingen skaper for ham selv og dere. Han har som du sier, redusert drikkingen, drikker ikke så ofte, forsøker å bare drikke øl når han drikker. Han har også flere ganger innrømmet problemet han har. Det i seg selv er veldig positivt, og noe å bygge videre på. Ros ham for den innsatsen han allerede har gjort. Du må samtidig forsøke å sette klare grenser for hva du kan akseptere. Del gjerne dine bekymringer med andre, det kan være tøfft å stå alene med dette. Sammen kan dere kontakte familierådgiver, Veiledningssenter, lege eller psykolog. Som du selv sier, er det ikke sikkert han må slutte å drikke, men kanskje få hjelp til å kontrollere drikkingen. Kontakt legen din først. Ring oss gjerne for mer veiledning på 08588 alle dager mellom 11 og 19.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.