Jeg går på seroquel…

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei Jeg går på seroquel 300mg, etter resept fra lege mot maniske episoder. Etter legens korte forklaring har han fortalt at det er veldig farlig å ta det med andre rusmidler som er sentralstimulerende. eks. kokain, amfetamin+ Har allerede tatt det med hasj/weed og har ikke hatt noen bivirkninger, reaksjoner eller ubehag ved det. Hvor farlig (i hvilken grad), Hva er farlig, Hva vil skje, og Hva er bivirkninger ved å koble dette legemiddelet mot rusmidlet amfetamin/speed? Hvor mye farligere er det å koble disse sammen, enn hvis jeg hadde tatt amfetamin alene? Hvor lenge ligger seroquel i blodet, slik at det vil ha en effekt med amf?

Kvinne, 19 år

Amfetamin og kokain er senralstimulerende stoffer som gir en økning av dopamin i hjernen, samtidig som det har en effekt på noradrenalin og serotonin også. Sentralstimulerende midler gir økt hjerterytme, puls og høyere kroppstempratur. I felleskatalogen står det at seroquel må brukes med forsiktighet sammen med andre sentraltvirkende legemidler og alkohol pga. quetiapins virkning på sentralnervesystemet. (quetiapin er et av hovedvirkestoffene i seroquel) Å blande antipsykotiske medisiner med sentralstimulerende rusmidler vil nok messe opp hjernen og bli en påkjenning for kroppen. Flere har opplevd "bad trips"  med den kombinasjonen, spesielt med tanke på hallusinasjoner. Når man blander ulike rusmidler og medisiner vil de både forsterke hverandres effekt og /eller at man vil få en motsatt effekt enn det medisinen/rusmiddelet egentlig er ment å gi.

I og med at hasj er et hallusinogen og medisinene du går på er antipsykotiske kan det være en fare for forverring av dine mansike episoder på sikt. Vil anbefale deg å spørre legen din om virketiden og hvor farlig det er å mikse disse stoffene. Du vil nok få mer medisinske riktige svar da. Du kan gå inn på felleskatalogen å lese mer om seroquel her. Hvis du er intr. i å lese mer om hvordan de ulike rusmidlene virker på hjernen etc. kan du gå inn her

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.