Hei:)
jeg er jente på 14 år som lurer på noe.. jeg og to venniner var i byen da vi ble tilbytt hasj, mitt på lyse dagen. vi gikk hen og tok noen trekk, jeg skulle være litt frampå å "tøffe" meg litt da, så jeg røyka nesten heile aleine. så etter kanskje 10 minutter så skulle vi dra, jeg kjørte min egen båt ned til byen, så vi begynte å gå mot den, og da vi var nesten framme, så begynte jeg å bli tung i kroppen, vondt i hodet og det begynte og prikke i hendene mine, synet mitt ble også mongo, alt begynte og bevege seg noe vilt! og jeg hørte masse lyder som egentlig ikkje var der! jeg følte meg rett og slett heilt FORJÆVELIG! (det var første gang jeg har røyket hasj) det eneste jeg ville var bare og legge meg ned og sove, rett og slett.. men det var BARE jeg som fikk sånn en virkning på det, de to vennene mine følte ingenting, så de passet på meg mens vi gikk nedover da.. men så gikk jeg i ein "bakgård" så ingen kunne se meg, så jeg la meg for å sove der, pga når jeg lå helt stil! le og bare prøvde å sove, så gjorde det ikkje vondt i kroppen liskom.. og siden jeg var den eneste som kunne kjøre båt, så måtte vi vente til "rusen" forsvant liksom.. det tok 1-2 timer før d var over… er dette virkelig normalt? jeg trodde man skulle bli "glad" når man røyka hasj jeg.. også var jeg 13 år da dette sjedde, kan det ha noe å si?

også lurte jeg på en liten ting til.. å sniffe glade, er det så veldig farlig som alle sier? at det er like stor sjangs for å dø første gang som andre gang man gjør det?
Hilsen jente (…)
Kvinne 14, Aust-Agder

Den opplevelsen du hadde med hasjen er ikke uvanlig. Hasj er et dempende og hallusinogent rusmiddel. (det kan gjøre deg sløv, og du kan høre og se og oppleve ting på en annen måte enn det som er virkelig) Det at du opplevde det, og ikke vennene dine kan ha noe med at du røyket mest, kanskje trakk mer ned i lungene. Det kan også ha noe med din toleranse ovenfor hasjen. Mange opplever psykisk ubehagelig reaksjoner under hasjrus. Dette er vanligvis ikke farlig, men kan være svært ubehagelig. Det er ikke unormalt å være slik du var/ruset i 1-3 timer. Du kan lese mer om hasj her.

Om man sniffer glade, får man en intens tilførsel av gassene butan og propan, samtidig som man får nedsatt oksygentilførsel. Dette gjør at man får en virkning både på åndredrettet (pusten) og hjertet. Dette kan gi alvorlige forstyrrelser i hjerterytmen, og noen får hjertestans og dør. Denne rytmeforstyrrelsen skyldes at hjertet blir mer følsomt for adrenalin som kroppen produserer i økt mengde ved fysiske anstrengelser, opphisselse, stress og i angstsituasjoner. Risikoen for skader, ulykker og død under rusen er antakelig høyere enn ved alkoholrus. Det kan være like stor sjans å dø første gang som andre gang. Det kommer an på hvor mye man sniffer.

Legg igjen en kommentar