Nekter å slutte

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

jeg er ei jente på 17 år, blir ikke 18 før desmeber. probleme mitt er foreldrene mine, jeg røyker hasj, og jeg kan vel si jeg er litt avhengi. jeg blir forbanna vist jeg ikke har det, og lykkelig når jeg har det.
jeg nekter og slutte, men siden de har mista tilititen til meg etter jeg sa det,(at jeg røyker hasj) så gir de meg ikke penger og er helt noia at jeg skal starte ….. jeg blir så jævelig forbanna at de ikke respekterer at jeg røyker hasj, jeg kommer faen meg ikke til og slutte med det, om så jeg må flytte til et annet land
…… hasj er det som gjorde det ingen klarte, verken psykologer, venner, familier, ukjente, bekjente, og se den posetive siden med livet, det og være mørkhudet, det og kjempe i mot når alt ser ut som et helvete, det som gjør at jeg vil forsette og leve, og gjør at jeg ikke tenker på at jeg vil dø, eller bare gjøre noe helt forferdelig galt med andre, eller med meg selv, fordi jeg er så jævelig depprimert,
 … har noen i norges land noen gang tenkt på og leaglisere det ? jeg sitter faen meg og venter.. bruke tid på og snakke dritt om folk som røyker hasj og sett oss i en folke gruppe som tapere, og utstøtte oss for samfunnet fordi vi røyker en plante. da begynner jeg og virkelig og lure på hvem som er den egetnlig tapern her
.. politiet bruker flere tusen kr i året på ja, alt mulig dritt og tid på og ta foolk som røyker hasj, de finnes viktigere ting enn ta folk som røyker hasj og chiller hjemme med kompisene sine og ta live med ro, enn de som drikker seg drita og krangler og styrer og driver på med lang mer alvorlige stoffer
…… folk sier jeg skal slutte , eller de vil det. venner familie, og lærere, kjent folk osv, osv, det finnes ikke en person i livet mitt som vil få meg til og slutte. jeg mener det ikke er et problem, de sier de er redd for meg?? hva faen, redd for hva… de hakke sett meg stein, og de hakke sett hvor mye bra det hjelper meg de mener heller at det og drikker e bedre, hv afaen? når jeg drikker, drikker jeg meg på trynet, og gjør jævelig masse domt,, når jeg røyker har jeg faktisk hode med meg
.. jeg blir så jævelig GÆÆÆÆRN … forresten ? pisse prøver, kan det tvinges ? av for eksempel foreldre , at du SKAL ta det ??? avrusning? hvor mange år må du har ruset deg? kan du bli tvingt på avrusing? hva kan foreldre gjøre når du er under 18 og du ræyker hasj, hva kan de gjøre for at du skal slutte ? bortsett fra og ikke gi deg spenn….. jeg trenger svaaaar 🙂 takk på forhånd

Det er flere ganger blitt tatt opp til diskusjon om hasj bør bli legalisert, hver gang har det blitt stående på listen for narkotika. Grunnen til det er hasjens virkning og fare for avhengighet. Det blir bestemt på stortinget. Du kan lese mer om hasj her. Selv om du er under 18 år er det ingen som fysisk kan tvinge deg til å ta pisseprøve. Men i og med at du bor hjemme kan foreldrene dine bestemme hva slags sanksjoner (straff) de vil gi deg. Flere foreldre bruker tisseprøve som en sanksjon for å kontrollere om ungene ruser seg. Men hvis du allerede er åpen på at du bruker, og ikke akter å slutte å røyke, er det liten vits i å ta urinprøve. Du spør om du kan bli påtvunget avrusing. Er du over 18 år kan du ikke det. Er du under 18 år, som du er, kan foreldrene dine kontakte barnevernet hvis de ønsker det og barnevernet kan ev. komme med forslag til type avrusing/behandlingsteder/institusjoner/poliklinisk behandlig (eks at du går å prater med en psykolog). Du kan da, etter at barnevernet og foreldrene har tatt en helhetsvurdering av deg, bli tatt med tvang hvis barnevernet sammen med dine foreldre mener det er hensiktsmessig. Henviser til barnevernloven §4-24. (Du kan også bli tatt med tvang hvis lege mener det er fare for ditt eget eller andres liv med tanke på den livsstilen du fører. Denne regelen gjelder også etter du er blitt 18 år. )

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.