Min mor er narkoman,- hva skal jeg gjøre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg har en mor som har vert narkoman så lenge jeg kan huske.. Jeg er aldri sikker på om hun bruker eller ikke. Mange ganger opp i gjennom årene har jeg funnet piller og hasj. Men jeg vet at der er heroin som er hennes problem.. I noen perioder har hun kjempe småe pupiller og er frekk og sløv for å så plutselig bli hyper og snakke ekstremt mye. Jeg trodde det hadde roet seg ned no, dum som jeg er, helt til jeg fant en brent skjei pakket inn i plast i vesken hennes.. Vet ikke hvem jeg skal snakke med eller om jeg skal snakke med noen. Min far er deprimert og har angst, så jeg føler jeg ikke burde si det til han. Hvorfor blir jeg lei meg av det? Det er jo hennes valg, så hvorfor bryr jeg meg så mye? Er så utrolig lei av den uendelige lygingen hennes. ANER ikke hva jeg skal gjøre med det, for jeg vet at barnevernet bare gjør vondt verre:( Hva skal jeg gjøre denne gangen?  Kvinne på 16 ,Aust-Agder .

Det er jo lett å forstå at du blir lei deg av at din mor ruser seg. Det er jo du som er "barnet" og som skulle hatt omsorg , kjærlighet og oppfølging.Siden du sier at å kontakte barneverntjenesten blir det bare vondt verre, antar vi at du kanskjhe har hatt kontakt med dem før? Dersom du ikke vil ta kontakt med dem, kan du kanskje snakke med helsesøster på skolen, helsstasjon for ungdom,utekontakten (dersom det finnes i din kommune da) eller noen i familien du har tiltro til. Du kan også ta kontakt Veiledningssenteret på telefon 22993490, eller ringe oss på 08588. Uansett så er du så ung at du har krav på hjelp fra det offentlige til trygge og gode oppvekstvilkår.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.