Kjæresten min røyker hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Kjæresten min røyker hasj

Da jeg ble sammen med kjæresten (21) min visste jeg ikke at han røyka hasj. Han har drevet med verre ting før (heroin og amfetamin bl.a.) og har til og med vært på avrusning. Jeg trodde han bare røyka litt i blant i helgene, men rett før vi skulle flytte inn sammen fortalte han at han litke å røyke litt hver dag. Jeg ble veldig usikker. Jeg tenkte at dette går sikkert bra. Selv har jeg nemlig ikke noe som helst erfaring med hasj. Men nå har vi bodd sammen et par måneder, og jeg merker at jeg ikke liker dette. Jeg hater det. Hver gang han går og røyker kjenner jeg at jeg blir lei meg og sint. Han vet dette. Alikevel gjør han det. Jeg føler at alt han gjør handler om hasj i en eller annen sammenheng. Han driver og selger også, og ofte skal han ut å "treffe" noen. Jeg blir kjempelei meg. Når han vet hvor mye jeg hater det. Selv er jeg ei sunn og sportslig jente, og vil ikke ha dette i livet mitt. Samtidig føler jeg at hvis jeg skal forstå ham så burde jeg prøve det selv også.!

Kanskje det ikke er så ille, tenker jeg. Tenk om jeg selv liker det og vil bruke det selv også? Det som jeg syns er så leit er at plutselig kan han snakke om at han skal banke opp en venn fordi han ikke har fått penger for hasjen. Jeg føler at han ikke har noen "ordentlige" venner. Det dreier seg kun om hasj og penger. Er det ofte slik? Tror dere det er håp om at han kan slutte? Hva bør jeg argumentere med? Selv sier han at det ikke er skadelig på noen som helst måte. I tillegg har han litt problemer med agressivitet, og han blir fort trøtt og er alltid tørst, og om natta svetter han noe ille. Kan dette ha sammenheng med hasj? Han har også en hjertefeil. Er hasj skadelig for hjertet? På forhånd; tusen takk for svar.
Kvinne 21, fra Østfold

Du bør snakke med kjæresten din om hvordan du ønsker å ha det i forholdet. Vi anbefaler de ikke å prøve dette for å finne ut hvordan det er. Ditt utgangspunkt er at du ikke ønsker å drive med dette, og det er ingen grunn til å endre standpunkt for å "forstå" typen din. Dette bør du også argumentere med overfor ham. Det er en del tegn som du nevner i forhold til hasj. Det at han selger hasj er selvsagt en vesentlig ting på flere måter. Salg av hasj kan gi ganske strenge straffer, fengsel er ikke uaktuelt. Videre er det slik at folk som selger hasj har tilgang på det hele tiden, og dette gjør det svært vanskelig å la være å røyke. Da ender det gjerne med at alt dreier seg om hasj og tingene rundt det.

Så litt om de symptomene du nevner. De kan komme av hasj, men det kan vi ikke si sikkert, for vi kjenner ikke typen din og hans personlighet. Generelt kan man si dette:

Tørst: hasjrøyking fører til at man kan føle seg tørr i munnen og bli tørst. Dette gjelder under rusen, gjerne rett etter han har røkt.

  • Aggressivitet: hasjrøyking kan føre til aggresivitet i de periodene man er abstinent (avstående/røker ikke). Dette er egentlig en hasjabstinens. Aggressiviteten vil avta når inntaket opphører.
  • Trøtt: man kan bli trøtt av hasj, gjerne en god stund etter man har røkt. Dette er hasjens sentraldempende virkning.
  • Svetting: det er med dette som med aggressivitet. Svetting er vanlig i de periodene man er abstinent (avstående/røker ikke). Dette er også en hasjabstinens.
  • Hjerte: det er ikke heldig å røyke hasj når man har hjertefeil. Hasj fører til lavere blodtrykk, noe som gjør at hjertet pumper fortere for å oppheve lavt blodtrykk. Dermed stiger pulsen og man får en ekstrabelastning på hjertet. Vi anbefaler deg å lese mer om hasj her (link: fhi/hasj).

Videre anbefaler vi deg å lese denne guiden ; her er det mye info om det du spør om (link: hasjguiden). Den nevnte guiden bør også kjæresten din lese.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.