Jeg trenger hjelp!

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg trenger hjelp. Har trodd at jeg har hatt kontroll, men har insett det siste halve året at jeg er på vei ut. Lengre ut enn jeg klarer å takle. Har trodd at jeg har vært på riktig spor di siste tre åra. Fiksa meg jobb, straks ferdig med læretiden, og planer om egen leilighet. Jeg kan sitte å prate om at jeg vet at jeg har bruket under kontrol, men jeg skuffer bare meg selv når jeg prater om det, fordi jeg vet at det ikke stemmer. Fikk meg ny dame for ett halvt år siden, og jeg så redningen i det. Jeg trodde at det kunne redde meg. Det endte med at breuket mitt blei slutten på hele greia. Jeg trenger hjelp… Mvh 

Mann 24 år fra Oslo

Det høres ikke ut som en god situasjon. Du sier ikke noe om hva det er du bruker, men uansett hva du bruker, er det en del ting som er felles. Det føste er at man må si fra, be om hjelp, når man trenger det. For å få hjelp, kan du enten snakke med fastlegen din, eller med en ruskonsulent i kommunen/bydelen du bor. Da bestiller man en time, og går dit og forteller om sitt problem. Legen/ruskonsulenten vurderer da om du er hjelptrengende, og henviser deg ti let passende tiltak. Det kan enten være poliklinisk eller døgnplass (kort og lang tid). Du har rett til å velge hvor du vil behandles (dette kalles "fritt sykehusvalg"). For mer info om dine rettigheter til behandling, ta kontakt med Fritt Sykehusvalg på 800 41 004, eller gå inn på deres nettsider, www.frittsykehusvalg.no.

Du kan også ta kontakt med noe som heter Uteseksjonen 913 03 913, de holder til i Grønlandsleiret. Her kan du få samtaler og hjelp til søknader. De har også god oversikt over hjelpetilbudene i byen. De finnes et akutt avrusingssted der du kan komme inn på dagen hvis du har behov, og de har plass. De har ikke avrusing på alkohol, men annen rus. Du trenger ikke kontakte lege først for å komme inn her. Nr dit er 23 29 05 00/20. Du kan også ringe til akutten (avrusing) som holder til på Ullevål. Nr dit er 22 11 89 50. Det hender de kan ta inn akutt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.