Jeg har brukt blå valium i over 2 år.
Jeg har brukt 2 valim pr dag i snitt. Nå har jeg holdt meg totalt vekke fra valium i 1 mnd. Men merker at jeg er rastløs og sliter med å finne roen. Har dere noe anbefaling som gjør at jeg lettere kan finne roen igjen? Hvor lenge vil jeg være rastløs?
Fra mann, 29 Vest-Agder

Så bra at du har klart dette!
Det er ikke tvil om at seponering fre diazepam gir en del ubehag, og at det kan vare ganske lenge. Hvor lenge det vil holde på, kan vi ikke gi et klart svar på – til det er det for store individuelle forskjeller på folk. Les mer om benzodiazepiner her .

Hvis du vil finne roen uten medikamenter har vi noen tips til deg. Trening og annen fysisk aktivitet stimulerer kroppen, hever endorfinproduksjonen, og vil gjøre deg roligere. Varme oljebad – gjerne med massasje etterpå – kan gjøre godt for både fysisk og mental ro. En annen mulighet er også å prøve akupunktur. Sjekk ut om NADA akupunktur.

Hvis du er fortvilet og ønsker å gi opp, så ta heller kontakt med legen din. Kanskje legen kan jhelpe deg med medikamenter som ikke er så sterke i en overgangsperiode. Dette er ikke noen optimal løsning, men det er bedre enn å gå tilbake til blå Valium. Legen har taushetsplikt, untatt i svært spesielle tilfeller.

Legg igjen en kommentar