Jeg er skrekkslagen etter en hendelse med blackout

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg er skrekkslagen etter en hendelse med blackout, og lurer på om dette kan ha noen forklaring. Vanligvis tåler jeg store mengder alkohol i løpet av en kveld. Denne kvelden drakk jeg 6-7 enheter i løpet av ca.4 timer, noe som for meg kan betraktes som passe mengde på et forspill. Da var det som om at det ble trykket på en bryter, og hjernen ble slått av.

Jeg husker INGENTING før jeg våknet i senga mi dagen etter! Samboeren min kunne fortelle at jeg både gråt, og kjeftet på ham i alles påhør. Vi var de siste som forlot festen, så det betyr at jeg kan ha mistet 4- 5 timer! Jeg husker ikke så mye som et bittelite glimt, noe jeg vanligvis gjør hvis jeg blir veldig beruset. Det jeg finner om blackout her, er at de kan oppstå ved 1-1,5 i promille, og så mye hadde umulig jeg! Har lest andre steder at dette kan skyldes hjerneslag eller svulst, men jeg vil ikke løpe til legen etter èn slik hendelse. Selv frykter jeg også at noen eventuelt har lurt narkotika i ølet/vinen jeg drakk. Hva er deres forklaring på en så lang og fullstendig blackout? 
Fra kvinne 34, Akershus

Det kan være mange grunner til denne opplevelsen. Din dagsform, inntak av mat og drikke denne dagen, følelsesmessig tilstand, om du er trøtt osv, alt dette spiller inn.

Det også mulig at du kan ha fått i deg noe annet – feks gjennom en drink. I så fall bør du ta en urinprøve så raskt som muli etterpå. Hvis det er snakk om et medikament som feks. Rohypnol, har du ca. en uke på deg. Vi anbefaler deg å få inn her og lese mer om årsaker til bakrus. Les også mer generelt om hva som skjer ved alkoholinntak her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.