Jeg ble utsatt for et overgrep

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg ble utsatt for et overgrep nylig og har vært hos legen og tatt en test for å sjekke om jeg ble dopet ned. Jeg lurer på, kan denne testen vise at jeg har røyket hasj? (jeg har røyket jevnlig lenge, men har sluttet for ca en og en halv uke siden). I såfall, hva kan legen gjøre med dette? Kan noe man blir neddopet med ha noen av de samme stoffene i seg som hasj? (Thc f. eks)… Setter pris på raskt svar.
Kvinne, 19 fra Akershus

Legen har taushetsplikt. Du skal informeres om hva du testes for. Det kan være lurt å informere om din bruk av hasj. Testes du for dette vil det høyst sansynelig spores på urinprøve. Det er ikke vanlig å bruke cannabis(thc ) for å dope ned noen. Om det er brukt, så kan det være igjennom mat. Legen vil kun informere deg om funnene ,og forklaringen din vil suppleres med disse funnene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.