Hei.

Mitt spørsmål gjelder en god venn som jeg har startet et "kjæresteforhold” til nå nylig. Har kjent ham som venn/kollega i seks år, men vi har ikke tilbrakt fritid sammen før nå de siste 4 månedene. Min bekymring gjelder alkoholforbruket hans. Han drikker hver bidige helg, gjerne både fredag og lørdag. Han røyker også hasj i helgene. Drikker ofte så mye at han får blackout og ikke husker noe dagen etterpå. Jeg er selv vokst opp med en far som var alkoholiker, og vet vel egentlig at jeg burde komme meg unna nå før jeg blir for involvert. Men jeg er jo glad i ham, og stiller av og til meg selv spørsmålet om det er jeg som er for "hårsår" pga mine erfaringer i oppveksten. Hva mener dere? Har han et rusproblem, kan jeg hjelpe ham, eller bør jeg bare komme meg unna? Hadde hjulpet med noen andres perspektiv på saken. På forhånd, takk….
Fra kvinne 30, Hordaland

Drikker han ofte så mye at får blackout, så har han et rusproblem. Drikker han så mye at du stiller spørsmålstegn ved verdien av å være hos ham, så har han et alkoholproblem. Han er ikke nødvendigvis avhengig, men har et problem. Han kan ikke gjøre noe med dette uten at han selv innser problemet. Det er derfor viktig at du påpeker problemet, og forteller ham hva det gjør med deg.

Det er viktig at han får vite hvordan du betrakter forholdet deres i lys av hans rusbruk. I et forhold er det viktig at begge er enige hvor grensene skal settes, for at de skal opprettholdes. Legger ved fakta om avhengighet . Du må bare ringe om du ønsker mer veiledning.

Legg igjen en kommentar