Depresjon, angst og rus

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

heii jeg har fått vite av legen at jeg har depresjon og angst, dette har jeg hatt veldig lenge men det kom så sakte og bare i perioder i begynnelsen, så gjennom årene har det plutselig blitt alt! ruser meg en del på hasj, amf, cola, og beroligende piller. målet mitt hver dag er å få tia til å gå fortest mulig så jeg kan legge meg. men det er heller ikke gøy å gråte seg i søvn hele tia!. mener ikke å høres helt dramatisk.. og det går ikke å fortelle til noen, fordi har ingen så nær. tørr ikke det. vet ikk hvorfor jeg sender dette her. men jooa.. kan rusmidlene gjøre dette værre for meg? får noe store needturer dagene etter jeg har brukt mye
Kvinne, 18 fra Oslo Har du fått vite av legen din at du lider av angst og depresjoner, så er det viktig at du forteller ham om din bruk av rusmidler. Skal han gi deg riktig og nok hjelp er han avhengig av disse opplysningene. Rusmidler har helt klart innvirkning på psyken. Ulike stoff i ulik grad.

Vi legger ved litt fakta om dette på lenker. Her er lenke til Folkehelseinstituttet. Klikk deg inn på det du vil lese om. Her er lenke til våre faktasider. Klikk deg inn på det du vil lese.

Du kan også ringe oss for mer veiledning på 08588 mellom 11 0g 19 hver dag. Viktig at du sier til legen din at du trenger mer hjelp for å takle situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.