Datter på 20 bruker stoff

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er en gift mann på 54 som har bodd snart fire år i utandet. Vår datter reiste fra dette landet til Oslo for å gå på skole. Hun har imidlertid fått dårlige venner og begynt med stoff og har mange sikre indikasjoner på det. I og med at hun er i Oslo og vi i utlandet føler vi oss ganske hjelpeløse. Dessuten bruker hun selvsagt det faktum at hun er 20 for alt det er verdt. Hvordan kan vi hjelpe henne ut av denne situasjonen?
Fra mann 54, Telemark

Det er som du selv er inne på, datteren din selv som må bestemme seg for å gjøre noe med bruken av rusmidler. Din oppgave er å være forelder, med det dette innebærer. Vil nok anbefale deg å ta utgangspunkt i dine egne følelser i forhold til hennes bruk,når dere snakker om dette. Og det er viktig å snakke om dette. Ved å fortelle henne hva hennes bruk gjør med deg, og om dine følelser, vil hun skjønne at dere er der, og vet, om hun tar en beslutningen om å søke hjelp. Har dere muligheten ,så snakk gjerne med de som står henne nært i Oslo, fortell også de om bekymringene dere har. Jo flere som vet, og som involverer seg, jo vanskeligere kan det bli for datteren din å ruse seg. Ingen kan nekte dere å ta kontakt med hennes lege for å si i fra om deres mistanke.

Ring oss gjerne for mer veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.