jEG,KVINNE 56 HAR BRUKT AMFETAMIN SÅGODT SOM DAGLIG I CA 7MND OG VET JEG MÅ SLUTTE,ER REDD FOR HVA SOM VENTER AV FYSIK OG PSYKISK ABSTINENS. HVORVIDT DET ER LANGVARIG.oM MAN FUNGERER "NORMALT-KAN UTFØRE VANLIGE GJØREMÅL ETC. JEG ER REDD FOR EVT.ANGST OG NERVER.HAR GJENNOMLEVD SLIKT TIDLIGERE,DA I FORHOLD TIL PILLE- OG ALKOHOLBRUK OVER 10-15 ÅR.jEG VIL OM MULIG BE OM INFORMASJON OMKRING DETTE DA JEG TROR JEG JAN TAKLE DET BEDRE HVIS JEG VET HVA SOM VENTER,OG AT DET ER IKKE KRONISK TILSTAND JEG VIL GÅ I MØTE VED SLUTTBRUK. sIST.ER DET LETTERE EVT.MED " NEDTRAPPING" KONTRA HELT STOPP BRÅTT.? MVH …JEG MÅ UT AV DETTE,DAME MED UTAD SKJULT AVHENGIGHET.
Fra kvinne 56, Rogaland

Du må nok regne med noen plager når du slutter med amfetamin. Det kan være lurt å alliere seg med lege, som kan følge deg opp. Om du ikke ønsker det, kan det være en tanke å ha noen som vet, og som du kan kontakte om du får det veldig vanskelig.

Under finner du litt fakta om hva du kan forvente av abstinenser (Kilde: Folkehelseinstituttet)

Vanligvis oppstår ikke sterke fysiske abstinenssymptomer etter avsluttet bruk, men verking i ledd og muskler, angst og urolig søvn er likevel relativt vanlig. Søvnforstyrrelsene kan vedvare seks til åtte uker etter avsluttet bruk. ”Flashback-fenomener” kan forekomme etter bruk av amfetamin, med gjenopplevelse av rusfenomener også i stoffrie perioder. Kortvarig amfetaminmisbruk kan i noen tilfeller utløse langvarige perioder med psykisk sykdom.

Amfetamin misbrukes ofte periodevis med intensiv bruk av hyppig gjentatte doser flere dager i strekk. En slik periode innebærer vanligvis svært lite søvn og mat. Ytterligere inntak av amfetamin vil til slutt ikke gi merkbare effekter, og det vil følge en fase preget av utmattelse og stort søvnbehov. I denne fasen kan det oppstå depresjon og/eller forvirring, eventuelt paranoid psykose (skremmende vrangforestillinger om å være forfulgt).

Legg igjen en kommentar