Hei. Har en venninne som har havnet veldig på skråplanet. Vi vet hun bruker kraftige stoff men ikke helt sikre på hvilke. Tipper heroin. Vi har mistet kontakten med henne og hun bryr seg ikke lenger. Vi er no flere venner som vil gå sammen å prøve å hjelpe, men er usikker på hvordan vi kan gjøre det. Noen forslag? Frykter hun allerede har gått for langt……  Mann på 30 , Oslo.

Dere kan jo ta kontakt med henne og fortelle hva dere tenker, hva dere ønsker. Det er ikke sikkert hun er klar over at hun har venner som virkelig bryr seg slik dere gjør. Det viktigste dere kan gjøre, er å støtte henne, være der for henne når hun ønsker det.Og hun vil trenge det dersom hun vil endre på livet sitt. Hun kan selv kontakte fastlege eller sosialkontor for henvisning til rusbehandling. Dersom det er heroin hun bruker, eller andre svært vanedannende stoff, er det ikke så lett å komme seg ut av det på egenhånd.

Legg igjen en kommentar