Venninne på skråplanet,-hva kan vi gjøre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Har en venninne som har havnet veldig på skråplanet. Vi vet hun bruker kraftige stoff men ikke helt sikre på hvilke. Tipper heroin. Vi har mistet kontakten med henne og hun bryr seg ikke lenger. Vi er no flere venner som vil gå sammen å prøve å hjelpe, men er usikker på hvordan vi kan gjøre det. Noen forslag? Frykter hun allerede har gått for langt……  Mann på 30 , Oslo.

Dere kan jo ta kontakt med henne og fortelle hva dere tenker, hva dere ønsker. Det er ikke sikkert hun er klar over at hun har venner som virkelig bryr seg slik dere gjør. Det viktigste dere kan gjøre, er å støtte henne, være der for henne når hun ønsker det.Og hun vil trenge det dersom hun vil endre på livet sitt. Hun kan selv kontakte fastlege eller sosialkontor for henvisning til rusbehandling. Dersom det er heroin hun bruker, eller andre svært vanedannende stoff, er det ikke så lett å komme seg ut av det på egenhånd.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.