Sniffer ritalin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

jeg er ei jente som har begynt å komme litt på villspor i det siste. Jeg går på ritalin, men begynte rett før oktober i fjor å sniffe medisinen heller. Og det begynte jeg med hver dag. Holder på med det enda, men er tom for medisin, så går til nød for alkohol heller. Dette klarer jeg ikke å styre lengere. Drikker fler gang i uka, om mamma har begynt å bli bekymret, og det er jeg også. Tørr ikke å si dette til noen, eller skaffe hjelp. Hva skal jeg gjøre?
Kvinne 18 år, fra Sør-Trøndelag

Vi anbefaler deg å snakke med noen om dette. Du kan enten snakke med ADHD foreningen som kanskje har vært borti denne problemstillingen før. Du kan snakke med helsepersonell og be om hjelp til problemet ditt. Helsepersonalet har taushetsplikt om din situasjon. Hvis du vil ha hjelp i helsevesenet må du be om en henvisning fra fastlegen din eller gjennom sosialkontoret på stedet du bor.

Du/dere kan også oppsøke et familievernkontor hvor dere kan be om samtaler og forsøke å finne ut hva som trengs for å bedre din situasjon. Hvis du ikke ønsker kontakt med det offentlig, kan du ta kontakt med en NA-gruppe eller en AA-gruppe på stedet du bor. Der kan du treffe mange som er i en liknende situasjon, og de kan også gi deg noen gode tips og råd.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.