jeg er ei jente som har begynt å komme litt på villspor i det siste. Jeg går på ritalin, men begynte rett før oktober i fjor å sniffe medisinen heller. Og det begynte jeg med hver dag. Holder på med det enda, men er tom for medisin, så går til nød for alkohol heller. Dette klarer jeg ikke å styre lengere. Drikker fler gang i uka, om mamma har begynt å bli bekymret, og det er jeg også. Tørr ikke å si dette til noen, eller skaffe hjelp. Hva skal jeg gjøre?
Kvinne 18 år, fra Sør-Trøndelag

Vi anbefaler deg å snakke med noen om dette. Du kan enten snakke med ADHD foreningen som kanskje har vært borti denne problemstillingen før. Du kan snakke med helsepersonell og be om hjelp til problemet ditt. Helsepersonalet har taushetsplikt om din situasjon. Hvis du vil ha hjelp i helsevesenet må du be om en henvisning fra fastlegen din eller gjennom sosialkontoret på stedet du bor.

Du/dere kan også oppsøke et familievernkontor hvor dere kan be om samtaler og forsøke å finne ut hva som trengs for å bedre din situasjon. Hvis du ikke ønsker kontakt med det offentlig, kan du ta kontakt med en NA-gruppe eller en AA-gruppe på stedet du bor. Der kan du treffe mange som er i en liknende situasjon, og de kan også gi deg noen gode tips og råd.

Legg igjen en kommentar