Nedtrapping på piller

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har akkurat sluttet å ta beroligende medisiner.misbrukte valium,imovane og stilnoct. tok de to siste på dagtid. har vel ikke tatt så veldig høye doser hvis jeg kan si det sånn.men flere ganger om dagen. gjerne to valium om gangen eller to imovane om gangen, og så "fylt på" jevnlig hele dagen. har nå ikke tatt noe på 5 dager. men folk sier til meg at jeg må trappe ned.men er ikke SÅ dårlig. bare økt angst og depresjon.det jeg lurer på er om det er lurest å bare fortsette å ta noe eller å begynne å trappe ned. vil jeg ikke bare få skikkelig nedtur igjen når jeg slutter igjen? hadde tre grusomme dager med abstinenser. har det enda, men langt ifra så ille. har ikke noe å trappe ned med heller for den slags skyld. har lest at man gjerne er dårlig i to mnd. og at suget kanskje aldri forsvinner. men jeg kommer vel ikke alltid til å ha et vanvittig sug? man blir vel langsomt bedre.
Kvinne, 24 fra Aust-Agder

 • Generelt er det anbefalt å trappe seg ned på Valium og andre benzodiazepinliknende medikamenter. Vi anbefaler deg å gjøre dette i samråd med foreskrivende lege. Hvis du ikke får disse medikamentene på resept, er det fortsatt anbefalt – men selvsagt vanskeligere – å trappe ned.

  Slik vi leser innlegget ditt, har du nå vært helt uten medikamenter i fem dager. Dette er meget bra gjort av deg! Hvis dine plager er milde til moderate kan du fortsette å være uten. Hvis ikke, vil vi anbefale deg å rådføre deg med helsevesenet. Suget etter denne typen medikamenter kan sitte ganske så lenge i, kanskje inntil 8 uker som du nevner. Men dette vil bli borte etter hvert, selvsagt under forutsetning av nullinntak.

  Vi anbefaler deg de følgende lenker:
  Om benzodiazepiner
  Felleskatalogen (søk på aktuelt medikanent)
  Felleskatalogens Pasientutgave (søk på aktuelt medikanent)

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.