Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Misbruk av medikamenter på grunn av smerter.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. jeg er ei bekymret jente 23år som trenger ganske konkrete veiledninger. Min samboer og jeg er veldig bekymret for pappaen hans. han er utdannet anestesi sykepleier han praktiserer ikke lengre.han var i fallskjerm ulykke på 90 tallet engang og han tar veldig my medisiner lovlig og lurer de på smerte klinikken slik at han får mer medisin. det er så alvorig at han titt og ofte er ikke er psykisk tilstede og delvis vegetaviv.det er et barn i bildet her hun er 12 år som han har delt omsorg for. hun har sett denne tilstanden da de to vr alene og samboeren og jeg kom tilfeldigvis opp fordi vi hørte henne rope og skrike på sin far for å få en reaksjon men fikk ikke noe svar. senere den dagen fikk han plutselig for seg at han skulle brøyte med traktor og kjørte nesten på hunden sik og knuste ei rute som han senere la skylda på sønnen. han kjører hver dag til jobb med medisiner i kroppen men ikke altid synlig beruset… han sover hele dagene og er våken om natta der jeg har sett ! ham ruset/delvis vegetaviv flere ganger. en dag gikk samboeren min gikk til pappaen sin og sa at han var redd pga all medisinen og da fikk han til svar " jeg vil heller skyte meg sjøl enn å slutte med medisiner" stakkarsamboerenn min var lik blek da han kom ned i leiligheten itillegtil at pappaen har en del våper og ammonusjon i hus ble han ekstra redd. jeg syntes dette var for stor endring i atferd at jeg sjekka litt rundt det oppe for å finne ut hva han har fått av legen og da fant jeg metadon nobligan katogan… skjult fant jeg ketamin med sprøyte og kanyle.. han har en kone fra russland som bare har vært her 1 1/2årsom er redd ham når han er beruset. vil hun få problemer ved evt innleggelse eller noe sånt? hvordan skal jeg gå frem i systemet og hvilke organer skal jeg bruke og hvilke spørsmål bør jeg stille?Kvinner på 23 , Buskerud

Det er lett å forstå at dere er bekymret , både når det gjelder hans misbruk/atferd, men ikke minst for datteren hans på 12 år som opplever dette. Det virker ikke som han er mottakelig/interessert i å snakke om dette, i og med at han heller vil" skyte seg selv enn å slutte med medisiner". Det er jo hans valg. Men kanskje dere skulle endre fokus til datteren på 12 år? Kan dere snakke med denne jentas mor om situasjonen? Han er jo ingen god og ansvarlig omsorgsperson for henne så lenge han ruser seg slik dere beskriver her. Dere kan også snakke med barneverntjenesten, i første omgang for råd og veiledning. Men uansett hva dere foretar dere, er det viktig at dere forteller hva dere vil gjøre. Dersom dere føler dere truet, eller usikre på hva han kan foreta seg i forhold til våpnene han har i huset, bør dere kontakte politiet.  Dere er også velkommen til å ringe oss.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.