Hei. Jeg har en kamerat som lenge har brukt hasj. I det siste har han begynt å bruke kokain, E, og GHB til fest. Jeg begynner å bli ganske bekymret. Han vil ikke henge med oss i den gamle gjengen lenger og henger bare med de nye "dop"-vennene sine. Hva kan jeg gjøre?
Fra kvinne, 22

Det er veldig bra at du bryr deg. Du kan selvfølgelig ikke slutte for ham. Oppretthold kontakten og fortell ham at du er bekymret. Sett ord på hva hans oppførsel og bruk gjør med deg og vennenne deres. Du kan forsøke å komme med forslag om aktiviteter eller møtepunkt som utelukker rusbruk. Hva er det dere har felles? Legg vekt på dette. Om han ikke tar i mot tilbudene og hører på deg nå, så vil han vite at du er der om han skulle trenge hjelp senere. Ring oss gjerne for mer veiledning på 08588.

Du kan lese mer om stoffene du nevner på disse lenkene:
Cannabis (hasj/marihuana) | Kokain | Ecstasy | GHB

Legg igjen en kommentar