Hasj og blodgiving

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg prøvde hasj med pipe for første gang for 3 uker siden. Jeg er blodgiver, og når jeg satt å ga blod kom jeg plutselig på at jeg prøvde hasj for 3 uker siden. Jeg fikk nesten panikk! Hvor lenge ligger hasj i blodet? Vil sykehuset finne spor etter det nå 3 uker etter? Vil de kontakte politiet pga dette? Vennligst svar fort, takk! 
Mann, 24 fra Sør-Trøndelag

Du trenger ikke være bekymret for dette. Hasj vises på blodprøver i bare noen timer. Sykehuset vil ikke finne dette hvis det ikke er det de leter etter. Skal man testes for rusmidler, skal man på forhånd informeres om hva det er man teses for.

Skulle det – mot formodning – vise seg at de oppdager noe, vil politiet ikke informeres om det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.