Farlig å bruke kokain hver helg?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei jeg lurer på om det er farlig og bruke kokain vær helg? vil det si att man har ett problem?? er ikke det att jeg har så lyst på att jeg kjøper det vær helg men er som regel noen jeg får det av allikevel. 
Mann 23, Oslo

Det er et godt spørsmål du stiller. Kokain er et av de mest avhengighetsskapende stoffene som finnes, dette pga dets påvirkning i lyst- og velbehagssenteret i hjernen. Kokain er ikke et spesielt giftig stoff, men det er et sentralstimulerende stoff som øker kroppstempraturen, hjerterytmen og blodtrykket. I værste fall kan det lamme pustesenteret i hjernen. Det er et etsende stoff som gjør at ved bruk over tid vil det skade kroppends indre organer. I og med at en opplever store oppturer av stoffet, ledsages dette med nedturer etterpå, i større og mindre grad. Dette går på det psykiske plan. Man kan oppleve å få depresjoner, psykotiske opplevelser og angst i etterkant. Jo mer man bruker og jo hyppigere man bruker, jo størrre er faren for disse ulike skadevirkningene. Ønkser du å lese mer om kokain kan du gå inn her.

Du spør om du har et problem med tanke på ditt rusbruk. Det kan være du har det, men det trenger ikke være slik. Den beste måten å finne det ut på er å kutte ut å ruse deg for en periode selv om du får tilbud om stoffet av dine venner. Blir dette vanskelig for deg, kan det vise til at du har et problem. Da kan det være lurt å ikke ha kontakt med de som bruker kokain i det hele tatt. Hvis dette er vanskelig, er det et tegn på et problem med kokain.

Noen andre signal på at man har et rusproblem, er at rusbruket fører til problemer i familien, blant venner, på jobben, at det går ut over økonomien eller at kroppen tar skade av det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.