Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Er det mulig å forandre seg? Og hvordan går jeg frem for å få hjelp?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei jeg drikker ca 3-4 ganger i uken, har allerede flere volds dommer, å venter nå på enda en rettsak. Jeg oppfører meg kun dårlig i fylla, Og har drukket siden jeg var 12 og aldri klart å oppføre meg.Jeg får alltid blackouts, de fleste sier at jeg blir en helt annen person når jeg er full. Og nå er jeg i ferd med å miste kjæresten min, pga hvordan jeg oppfører meg når jeg har drukket for mye, men jeg kan ikke se for meg et liv helt uten alkohol. Er det mulig å forandre seg? Og hvordan går jeg frem for å få hjelp?

Jeg vil ikke fortsett å leve som jeg gjør.. å ihvertfall ikke miste kjæresten min.. 
Kvinne, 19 fra Troms

Det er helt klart mulig å forandre seg. Kanskje kan du etterhvert få et mer normalt forhold til alkohol. Det er flere ting du kan gjøre selv. Begrens mengde alkohol du drikker, forsøk å hold deg til lavere prosent alkohol. Avtal med venner at de skal passe på inntaket ditt. Forsøk å gå på fest uten alkohol. Planlegg aktiviteter der alkohol ikke vil være naturlig. Snakk med kjæreste og venner om problemet ditt. Det vil også kunne være til hjelp å gå til lege å snakke om dette.

Om du får dom på deg, så kan også dette være en døråpner for oppfølging og behandling, om du ønsker. Snakk med politiet om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.