Hei jeg drikker ca 3-4 ganger i uken, har allerede flere volds dommer, å venter nå på enda en rettsak. Jeg oppfører meg kun dårlig i fylla, Og har drukket siden jeg var 12 og aldri klart å oppføre meg.Jeg får alltid blackouts, de fleste sier at jeg blir en helt annen person når jeg er full. Og nå er jeg i ferd med å miste kjæresten min, pga hvordan jeg oppfører meg når jeg har drukket for mye, men jeg kan ikke se for meg et liv helt uten alkohol. Er det mulig å forandre seg? Og hvordan går jeg frem for å få hjelp?

Jeg vil ikke fortsett å leve som jeg gjør.. å ihvertfall ikke miste kjæresten min.. 
Kvinne, 19 fra Troms

Det er helt klart mulig å forandre seg. Kanskje kan du etterhvert få et mer normalt forhold til alkohol. Det er flere ting du kan gjøre selv. Begrens mengde alkohol du drikker, forsøk å hold deg til lavere prosent alkohol. Avtal med venner at de skal passe på inntaket ditt. Forsøk å gå på fest uten alkohol. Planlegg aktiviteter der alkohol ikke vil være naturlig. Snakk med kjæreste og venner om problemet ditt. Det vil også kunne være til hjelp å gå til lege å snakke om dette.

Om du får dom på deg, så kan også dette være en døråpner for oppfølging og behandling, om du ønsker. Snakk med politiet om dette.

Legg igjen en kommentar