Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Drikker periodevis mye alkohol, hva burde jeg gjøre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er vel et paradoks at jeg sier at jeg ikke er alkoholiker, men har et alkoholproblem, men jeg føler det sånn. Jeg trenger ikke å drikke på et par uker, og noen ganger jeg drikekr går det helt fint, andre ganger bikker det over. Jeg har ikke fått tilbakemeldinger på at dette er et problem fra mine gode venner, og vi snakker omd et meste.
Men kjæresten min ahr vokst opp med en tungt alkoholisert far, og hun takler ikke å se meg påd enne måten. Hun er livredd for at jeg ikke klarer å stoppe meg selv. Finnes det råd for mitt problem? Jeg føler ikke at et AA-møte med tungt alkoholiserte mennesker er det rette stedet for meg. Jeg skal uansett gå til en gestaltteraput for å snakke om livet generelt, og dette spesielt, men sitter dere på annen relevant informasjon jeg kan lese eller høre om?
Jeg er nok preget av singellivet i oslo sentrum de siste fem årene, har en jobb som kjeder meg litt, og synes det er herlig når alle legger igjen sorgene sine hjemme, og man drikker og hører på musikk og ler og har det gøy. dette vil jeg for all del ikke slutte med, men jeg må finne en måte å absolutt aldri bli for full igjen, og det virker litt vanskelig. Hva burde jeg gjøre? 
Mann, 34 fra  Oslo

Det er alltid bra å være bevisst sitt eget alkoholforbruk. Hvis du ønsker å kutte ned på ditt alkoholbruk fordi du opplever det som et problem er det ulike ting du kan utfordre deg selv med. Det kan være til hjelp å bestemme seg i forkant før man går ut hvor mye man skal drikke. Noen opplever det som god hjelp å lage avtaler på dette sammen med kjæresten for eks. Det kan også være en ide' å være åpen om dette med kameratene som man normalt drikker sammen med. Åpenhet og ærlighet gjør det ofte lettere å kutte ned, eller kutte ut dette med rus. Det er et kveldskurs som begynner på Frogner 3.mars som tar for seg hvordan man kan forholde seg til eget alkoholforbruk. Legger ved en link til det her. Ønsker du å lese mer om alkohol kan du gå inn her. Du er også velkommen til å ringe oss på 08588 hvis du ønsker å prate med noen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.