Jeg har en svigermor som har et alvorlig alkoholproblem, men som ikke vil innse dette selv. Hun har voksene barn, og tar ikke hensyn til de. Hennes alkohol problem har vart over flere år, og dette vil jeg si har ført til at familien har hatt det veldig vondt. Vi vil at hun skal ta til seg hjelp og legge seg inn på en klinikk, men hun vil ikke gjøre dette. Kan hennes barn få henne tvangsinnlagt ?

Det er ikke lett når svigermoren din selv ikke vil. Det er muligheter for vurdering av tvang. Familien, pårørende må da kontakte lege eller sosialkonto . De vil da utifra informasjon som foreligger og kartlegging vurdere om der er grunn til tvangsinnleggelse. Dette er beskrevet i helseloven og i sosialloven. Vel så viktig er nok at hun motiveres og at dere i familien sammen er enig om hvordan dere skal møte henne. Har pårørende behov for samtaler kan vi tipse om veiledningssenteret 22 99 34 90.

Legg igjen en kommentar