Samboer og alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Min samboer, 27 år, jobber på båt, og er hjemme 2 uker, borte 2 uker. Når han er hjemme drikker han helst hver dag, noen øl. I helgene drikker han mye, gjerne torsdag, fredag og lørdag, store mengder. Jeg har prøvd hardt å få han til å slutte, men det gjør bare vondt verre. han kan virkelig ikke være med sine venner eller sin familie uten å ha noe innabords, og dette begynner å plage meg virkelig. har jo ønske om å stifte familie osv etterhvert, men hvem vil vel ha en alkoholiker til mann og far til barna? jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, vil jo ikke bytte han ut. håper på noen gode råd.
Kvinne, 25 fra Telemark

Vi skjønner godt din frustrasjon. Hvis samboeren din ikke klarer å være med sine venner og familie uten noe innabords, har han et problematisk forhold til alkohol. Det første som slår oss i det du sier er: du prøver å få han til å slutte. Det er som du sier at dette stort sett bare gjør vondt verre. Vi anbefaler deg å ta utgangspunkt i deg selv. Prøv å formidle til typen din hva hans alkoholbruk gjør med deg og forholdet deres. Snakk med felles venner av dere og fortell hvordan det er for deg. Kjenner de seg igjen i det samme? For å få råd om hva du skal gjøre, anbefaler vi deg å ringe Veiledningssenteret på 22 99 34 90. De gir råd til pårørende til rusmisbrukere. Hvis du ønsker å møte noen, kan du ta kontakt med et familievernkontor på hjemplassen din. Her er en oversikt over familievernkontor

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.