jeg har så lyst til å teste knips, har ikke prøvd det for har alltid trodd det var så farlig, men nå har jeg hørt så masse brae erfaringer om det, og lest så masse som virker bra.. men fortell meg, kan man få like ille nedtur på knips som på pepper? fordi har hørt det er en viss likhet mellom amf og knips. men har også hørt at knips er som amf uten nedturen. men for meg er amf nedtur veldig ille, så vil ikke gjennom noe sånt igjen. mister man apetitten og søvnlyst på knips, eller får jeg spise og sove når jeg vil? har man kontroll, har hørt om mange som har begynt å feks klemme og kysse på de rundt seg selvom de ikke kjenner hverandre. jeg vil helst ikke drite meg helt ut heller. noe jeg burde tenkte på når jeg skal ta det? har hørt det er viktig å være i godt humør og ha mat i magen. takker for svar! Kvinne 18 år, fra Oslo

Ja, man kan få like ille nedtur på ecstasy som på pepper. Knips er ikke som amfetamin uten nedturen. Det er visse likheter mellom disse stoffene, først og fremst den sentralstimulerende virkningen (man blir opplagt, gira, mister mat/søvnbehov osv.). Ja, du mister appetitten og søvnlysten på knips. Du kan også miste kontrollen, først og fremst over dine følelser. Som du sier: plutselig begynner man å klemme og kysse på de rundt seg, eller har i alle fall veldig lyst til det. Det er jo hyggelig hvis det er noen man kjenner godt. Litt annerledes hvis det er noe vilt fremmede. Men man kan også miste følelsesmessig kontroll på en negativ måte. Det betyr at man plutselig kan bli vanvittig redd, få angst, tro at andre vil deg noe vondt osv. Hvis du skal ta ecstasy er det som du sier: vær i godt humør. Sørg for å ha spist godt. Vær uthvilt. Vær sammen folk du kjenner godt og stoler på. Drikk mye vann under og etter rusen. Snakk med noen hvis du plutselig får panikk. Fortell dem hvordan du har det og gå kanskje en tur ut e.l. Hvis du får panikk og "noia" så ikke være redd for å tilkalle helsepersonell.

Legg igjen en kommentar