Kjæreste med rusproblemer

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er meget bekymret for kjæresten min. Han har et rusproblem men vet ikke helt om han vil inrømme det. Sier han skal slutte å nå er det nok vil ikke drive på me den driten her mer osv. så tar det kanskje en uke eller to så er det pån igjen. Dette påvirker forholdet på mange måter. Vil heller ikke bestemme å si sånn og sånn skal du gjøre, men vil så gjerne hjelpe han!
Kvinne 18, fra Sør-Trøndelag. 

Kanskje dere kan prøve å få til en prat der du utrykker din bekymring og hvorfor du er bekymret og hvorfor du tror han har et problem, så kan du spørre han hva han tenker rundt det du sier. Det kan også være en ide og snakke om hvilke foreventninger dere har til hverandre så lenge dere er i et forhold. Hvor mye vil du og hvor lenge vil du akseptere at han ruser seg feks.? Hvis han innrømmer at han har et problem og ønsker hjelp fordi han ikke klarer å slutte helt på egenhånd, eller komme ut av rusmønsteret han er inni, så finnes det hjelp få. Legger ved en link til noe som heter utekontaktene, de som jobber på disse stedene er vant til å prate med ungdom med denne type problem. Han kan også ta kontkat med lege, er han over 16 år har legene taushetsplikt. Han kan også ta kontakt med en ruskonsulent hvis ønskelig, de jobber på sosialkontor. Dere er begge velkommen til å ringe til RUStelefonene hvis dere ønsker veiledning, tips eller råd.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.