Jeg har et spørsmål som går på regler for salg av alkohol. Jeg vet ikke om dette er riktig sted å spørre, men jeg fant dessverre ikke noe annet sted å henvende meg. Jeg jobber i en matbutikk og vi selger naturlig nok øl og tobakk. Nå har sjefen hengt opp en ny plakat for å minne oss på å være flinke til å sjekke legitimasjon på øl, tobakk, filmer, dataspill osv. Det er en detalj på denne plakaten jeg er uenig i, men jeg vil ikke krangle med sjefen før jeg vet om jeg har rett. På plakaten står det at man må være født FØR dags dato 1990 for å få kjøpt øl og at man ikke kan få kjøpt øl den dagen man fyller 18. Jeg husker nemlig selv at jeg handlet vin på Vinmonopolet på 18-års dagen min og at mannen som ekspederte meg gratulerte meg med dagen. Så hvem har rett? Sjefen min eller meg? På forhånd takk. Kvinne 23 år fra Østfold

Aldersgrensen i Norge for kjøp av alkohol er 18 år. Det vil si at du kan på dagen du fyller 18 år kjøpe alkohol lovlig. Loven sier ikke noe om før dags dato, som du selv sier så følger også vinmonopolet loven slik du sier.

Legg igjen en kommentar